Sosyal Medya

Güncel

HDP’nin camını kırdı 7 yıl hapis yedi

HDP genel merkezine 8 Eylül 2015’te düzenlenen saldırıyla ilgili yargılanan sanıklardan Doğan Haydar Ciritcioğlu’na , 7 yıl 3 ay 14 gün hapis cezası verildi. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder



HDP Genel Merkezine geçen yıl 8 Eylül’de düzenlenen saldırıya iliÅŸkin yargılanan DoÄŸan Haydar CiritcioÄŸlu, çeÅŸitli suçlardan 7 yıl 3 ay 14 gün, diÄŸer 4 sanık da beÅŸer ay hapis cezasına çarptırıldı, mahkeme sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

HDP Genel Merkezine saldırıyla ilgili davanın dördüncü duruÅŸması, Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. DuruÅŸmaya sanıklar ile CiritcioÄŸlu’nun avukatı Osman Çıtak katıldı.

Çıtak, esas hakkındaki savunmasında müvekkilinin beraatına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların da haklarında beraat talebinde bulunması sonrasında Hakim Ä°fakat MalatyalıoÄŸlu, sanık CiritcioÄŸlu’nu, “yakıcı madde kullanarak mala zarar verme”suçundan 1 yıl 3 ay, “siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi” suçundan 1 yıl 8 ay, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” suçundan 5 ay, 2 kez “geceleyin hırsızlığa teÅŸebbüs” suçundan 3 yıl 1 ay 14 gün ve “iÅŸ yeri dokunulmazlığını ihlal” suçundan 10 ay olmak üzere 7 yıl 3 ay 14 gün hapis cezasına çarptırdı.

CiritcioÄŸlu’na verilen cezalar, “ertelemeye engel sabıkasının bulunmaması ve bir daha suç iÅŸlemekten çekineceÄŸi kanaati oluÅŸtuÄŸundan” ertelendi.

Cezasının ertelenmesi nedeniyle CiritcioÄŸlu’nun “denetim süresine tabi tutulmasına” karar verildi ve bu sürede kasıtlı suç iÅŸlemesi halinde ertelenen cezanın infaz kurumunda çektirilmesi konusunda ihtarda bulunuldu.

DiÄŸer sanıklar Aykut Dinçer, Ali Yıldırım, Ä°lker Çelen ve Mehmet Alan’a, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” suçundan beÅŸer ay hapis cezası verildi ancak sanıkların kiÅŸilik özellikleri, duruÅŸmalardaki davranışları, daha önce mahkumiyetleri bulunmaması ve yeniden suç iÅŸlemeyecekleri yönünde kanaat oluÅŸtuÄŸundan, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.